Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2012, 06:43 PM   #1
Newbie
OP
 
Joined: Nov 2012
From: portland
new member with question
Hey guys im new to the forum.i own a 02 gsxr 600 and have ran into a very annoying sound i cant figure out or find exact issues on other threads. So when im doing about 60-65 the bike makes a whirring noise but not constant its a whir whir whir whir.whir and so forth until i let off throttle or speed up . its annoying more than anything because my commute.consists of me hitting that speed for a half hour. Any input would help thanks guys

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 

Old 11-25-2012, 06:58 PM   #2
Pit Crew
GSXR10HUNERT's Avatar
 
Joined: May 2008
From: Salem, Oregon

I Ride: a sweet green 10 speed
Oh ya what he said below makes more sense

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter

Last edited by GSXR10HUNERT; 11-25-2012 at 07:19 PM..
 
Old 11-25-2012, 07:16 PM   #3
Peg Dragger
quik99's Avatar
 
Joined: Jul 2007
From: Lacey, WA

I Ride: Quik NOT quick i'm slow!
Buddy with a newer gsxr 600 had some weird sound problems at certain rpm's and it was caused by his air intakes tubes not on correctly. it was making some weird noise at certain rpm/amount of air coming in.
“ Quote:
Originally Posted by cjberquist View Post
Hey guys im new to the forum.i own a 02 gsxr 600 and have ran into a very annoying sound i cant figure out or find exact issues on other threads. So when im doing about 60-65 the bike makes a whirring noise but not constant its a whir whir whir whir.whir and so forth until i let off throttle or speed up . its annoying more than anything because my commute.consists of me hitting that speed for a half hour. Any input would help thanks guys

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 11-26-2012, 06:45 AM   #4
Newbie
OP
 
Joined: Nov 2012
From: portland
Awesome I'll def have to check on that , I'm hoping it's something as simple as that

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 11-26-2012, 07:20 AM   #5
Theoretical Propagandist
Dr. E's Avatar
 
Joined: Oct 2008
From: Middle Earth WA

I Ride: 03 SV1000 Racebike, 03 Busa, 08 Busa, 89 Transalp
Welcome to the forum...always good to have new riders.

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 11-26-2012, 06:36 PM   #6
Moderator
RedKat600's Avatar
 
Joined: May 2011
From: LaCenter, WA

I Ride: 2003 Copper SV1K
I would also check your chain and sprockets. Make sure its not too tight or loose. Make sure its lubed too!! Dry chains can make that sound.

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 11-27-2012, 07:27 AM   #7
Superbiker
Devil_Doc's Avatar
 
Joined: Sep 2008
From: Puyallup-ish

I Ride: 04 CBR1k
Wheel bearings..?

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 11-27-2012, 09:29 AM   #8
Novice Racer
Wyckedan's Avatar
 
Joined: Feb 2010
From: Seattle, Wa

I Ride: 2012 RSV4 Factory APRC with OPRT
Check your blinker fluid reservoir.

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 11-27-2012, 10:03 AM   #9
Moderator
KevinD's Avatar
 
Joined: Mar 2009
From: Spokane Valley

I Ride: Suzuki Boulevard C90, Suzuki DRZ400E, My Wife's Scooter
“ Quote:
Originally Posted by Wyckedan View Post
Check your blinker fluid reservoir.
It might be too full, and the pressure is causing it to buzz at speed...






KevinD

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 11-27-2012, 10:14 AM   #10
Novice Racer
Wyckedan's Avatar
 
Joined: Feb 2010
From: Seattle, Wa

I Ride: 2012 RSV4 Factory APRC with OPRT
“ Quote:
Originally Posted by KevinD View Post
It might be too full, and the pressure is causing it to buzz at speed...






KevinD
I was thinking possibly the pressure bearings inside might be worn

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 11-27-2012, 02:49 PM   #11
Licensed
 
Joined: Feb 2012
From: Lacey, WA

I Ride: 1989 CBR 600, 1982 GPz 550
Fairings resonating.

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 12-08-2012, 03:33 PM   #12
Training Wheels
Whiplash97's Avatar
 
Joined: Dec 2012
From: Clatskanie, OR

I Ride: GSXR 750, DRZ400S
I have a 2000 GSXR 750 that made a noise like that, it turned out to be the speed sensor star on the front sprocket, was loose and rubbing on the sprocket cover


Posted using Outdoor Hub Campfire

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 12-08-2012, 10:45 PM   #13
Licensed
 
Joined: Feb 2012
From: Lacey, WA

I Ride: 1989 CBR 600, 1982 GPz 550
What was it, OP?

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 12-09-2012, 09:25 AM   #14
Training Wheels
Whiplash97's Avatar
 
Joined: Dec 2012
From: Clatskanie, OR

I Ride: GSXR 750, DRZ400S
“ Quote:
Originally Posted by Apex View Post
What was it, OP?
The "original poster of a thread" OP

Like cjberquist is the OP here


Posted using Outdoor Hub Campfire

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 12-09-2012, 09:39 AM   #15
Moderator
RedKat600's Avatar
 
Joined: May 2011
From: LaCenter, WA

I Ride: 2003 Copper SV1K
“ Quote:
Originally Posted by Whiplash97 View Post
The "original poster of a thread" OP

Like cjberquist is the OP here


Posted using Outdoor Hub Campfire
I do not understand this post.

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Old 12-09-2012, 09:37 PM   #16
Training Wheels
Whiplash97's Avatar
 
Joined: Dec 2012
From: Clatskanie, OR

I Ride: GSXR 750, DRZ400S
“ Quote:
Originally Posted by RedKat600 View Post
I do not understand this post.
Me neither!




Posted using Outdoor Hub Campfire

__________________
Follow PNW Riders on Facebook and Twitter
 
Reply

  PNW Riders > PNW Riders > Mechanical & Technical


Thread Tools
Display Modes



/pnwriders @pnwriders PNW Riders RSS Feed