ZX10 FI light coming on?!

Discussion in 'Mechanical & Technical' started by Oly ZX, Oct 11, 2008.


  1. Oly ZX

    Oly ZX
    Expand Collapse
    Daytime Adventure Seeker

    11,846
    0
    1,266
    Location:
    Olympia,Wa.
    Over the past month the FI light on my 10 has come on several times. The performance of my machine has not changed that I can tell. Anyone in the Olympia ( or close:mrgreen: ) area dealt with this before?
    I'm pretty good at basic mech stuff but as far as electronics:roll:
    At this juncture due to lack of fundage unless it starts running like crap will continuing to ride it be harmful?
     
  2. 750Rider

    750Rider
    Expand Collapse

    808
    0
    316
    Location:
    Salem, OR
    im not from your area but i may be a power commander or similar device going bad seen it a few times with the power commander on suzukis and kawi's
     
  3. tedg04

    tedg04
    Expand Collapse
    ted sux

    6,100
    0
    866
    Location:
    Methlehem
    Get a hold of a copy of the service manual. There is a wire jumper under the seat that will make the FI light flash a trouble code (like most OBD I cars) and a trouble code index in the manual as well. It may only be a loose connection, but at least you'll know where to look.
     
  4. GirlNinja

    GirlNinja
    Expand Collapse

    883
    0
    316
    Location:
    Tacoma!
    Mine on my zx6r keeps coming on to, but it seems when i get it to the dealership the light goes off.... they told me it could just be a lose connection or running rich. :(
     
  5. tedg04

    tedg04
    Expand Collapse
    ted sux

    6,100
    0
    866
    Location:
    Methlehem
    You have very good odds of a similar jumper under the seat, but I don't have a zx6 anymore, nor do I have a service manual for one. Try downloading the manual from kawiforums or from zx-10r.net. Otherwise, try and sweet talk your local dealer into letting you thumb through theirs.
     
  6. DogoZX

    DogoZX
    Expand Collapse

    893
    0
    316
    Location:
    outta nowhere,
    Loose/bad ground on PCIII? Kinda common on a zx14. Don't know about zx10's.
     
  7. tedg04

    tedg04
    Expand Collapse
    ted sux

    6,100
    0
    866
    Location:
    Methlehem
    I haven't personally heard of a bad PCIII causing a FI light. I have heard of a bad PCIII making the bike run like ass, which could then lead to an FI light, especially if you have a Cali model bike with an o2 sensor. You can try just un-plugging the PCIII and running it, if that clears it up and it never comes on again, you can deduce that the PCIII or the connections to the PCIII is/are bad. However, it sounds like it's an intermittent problem. So, I would check the stored trouble codes on the ECU to see what has been going on first.
     
  8. bubba_zenetti

    bubba_zenetti
    Expand Collapse

    4,691
    0
    766
    Location:
    Marysville
    i hass real time datalogging diagnostic software for all makes and models. eyz can git to the bottom of things where others cannot.

    just the other day i used it to clear out a table of error codes in a zx6 ecu. it was deemed fried until cleared. there are certain things stored in those things that shop manual diags cannot retrive.
     
  9. 750Rider

    750Rider
    Expand Collapse

    808
    0
    316
    Location:
    Salem, OR
    seen bad ground on the 14 and zx6 so im guessing it may happen on other bikes.. seen it on the gixxers as well
     
  10. ddonacazx12

    ddonacazx12
    Expand Collapse

    Hey OLY,

    As far as free stuff goes, you might clean/check the connection for the PC. Also checked for pinched wires...

    Also check any connectors near where you have been (change oil or headlights or anything lately where you may have bumped a connector?) :scratchea

    I think the brain on our 12s is behind/under the trunk, you might check if the 10 is in the same area, maybe you bumped the connector while doing something... :scratchea

    You might also discon the battery for 10-15 min (turn on ignition) to reset any eprom stuff, then as soon as the light comes back on the first time, check the codes right away. (that way you wont have a whole mess of old ones stored up)

    Hope you find it man,

    D
     
  11. UhOh

    UhOh
    Expand Collapse

    5,328
    21
    868
    Location:
    Tri-Cities, WA
    cover the warning light with black electrician's tape,
    so your mind's not focusing on a light;
    only half in jest ...

    The bike is running fine, so troubleshoot it at your leisure. Or not.
     
  12. tedg04

    tedg04
    Expand Collapse
    ted sux

    6,100
    0
    866
    Location:
    Methlehem
    On the Kawi's, if it shows a trouble code it does in fact go into a limp mode. Not that it's greatly reduced power, but probably a little off of max performance.
     
Loading...
Similar Threads Forum Date
06 ZX10 oil light help, it gained oil????? Motorcycle Talk Jul 7, 2014
2011 Kawasaki ZX10R Stock Body Work, Lights, Etc. Gear, Parts, & Accessories Aug 28, 2013
Stolen Blue 08 ZX10-R Eastside Aug 28, 2015
2009 zx10r race/track Motorcycles Jun 17, 2015
2011 ZX10r ABS model Motorcycles May 28, 2015

Share This Page